Family in Dubai

Välkommen in i diamanternas underbara värld.

Att leta efter den perfekta diamant kan bli tålamodskrävande. För 800AED får du min hjälp, sparar en massa tid och upplevelsen blir rakt igenom positiv.

I Dubai finns det inga skatter och det är en av anledningarna till att diamanter och guld är mycket billigare här än hemma. Allra fördelaktigast är det att handla ädestenar såsom just diamanter och låta en juvelerare infatta den/dom i en vacker ring. Är man riktigt kreativ så ritar man ett eget smycke och låter en guldsmed tillverka det. Arbetet tar i allmänhet några dagar och arbetskostnaden är väldigt låg. Att bära ett helt unikt smycke som är skapat bara för dig med dina egna önskemål som grund känns mycket värdefullt.

När man reser till Dubai och har juveler i tankarna vill man gärna känna sig säker på att man hamnar i rätt affär, får proffesionell service och goda råd inför inköpen. Helst vill man inte förlora dyrbar semestertid genom att irra runt på en massa olika ställen. Man vill också känna sig säker på att man inte betalar mer än man behöver, att ringen blir fin och att diamanten sitter kvar.

Det går 13 juvelbutiker på ett dussin i Dubai och alla har: ”Special price for you my friend”. Jag arbetar med flera butiker och väljer den som stämmer bäst för dig och dina önskemål.

Ju mer man läser om diamanter desto svårare blir det att välja samtidigt som man verkligen vill veta så mycket som möjligt innan man spenderar en stor summa pengar. Innan jag gav mig in i denna vetenskap tänkte jag att en diamant är än diamant och det är bara storleken som avgör priset och kanske färgen. Det är så mycket mer som spelar roll och jag skall göra mitt bästa för vägleda dig inför ditt val. Jag ger råd och bjuder på mina erfarenheter och kunskaper. Jag föreslår smycken och ädelstenar som passar er smak och budget. Självklart får man certifikat på den sten/ar man har köpt. Certifikaten på diamanterna kommer ifrån företag som GIA, IGI och HRD. Inga "konfliktdiamanter" säljs.

Besöket brukar ta två timmar och vi träffas i närheten av butiken och går gemensamt dit. Jag är med er i butiken vid första tillfället men ni hämtar upp och betalar eventuella inköp själva. Vill ni med min hjälp designa ringen i förväg, så att allt är klart när ni kommmer, så funkar det också.

Vill du bara veta priset på just den ring/diamant du har tänkt dig för att kunna jämföra med andra butiker i Dubai och hemma så fixar jag det till en kostnad av 100AED. Om ni sedan önskar köpa "diamantjakttjänsten" drar jag av de 100AED ni redan har betalt.

 

 

Stort lycka till med de gnistrande inköpen!

 

 

 Om ni vill tar jag även med er till guldsmedernas verkstad så att ni får se när er diamant sätts i sin ring.

 

Läs gärna mer om vad som har sagts om våra tjänster härDu kommer till DubaiinMind.se när du klickar på länken.

 

Jag och min sambo ska gifta oss i Dubai.
Det kändes viktigt för oss att även ringarna skulle komma därifrån, men pga tidsbrist visste vi inte riktigt hur vi skulle lösa det.
Som tur var råkade vi snubbla över Johanna´s hemsida och anlitade henne till att hjälpa oss. Det är vi så glada att vi gjorde! Allt har gått så otroligt lätt och smidigt och hennes bemötande har varit så vänligt.
På bara någon vecka hade vi ringarna klara. Däremellan visade hon även tålamod då hon tog sig tid att bolla ideèr med oss och gav oss diverse information som vi hade glädje av att veta.

Om tre veckor får vi äntligen sätta våra vackra ringar på våra fingrar. Vi är oerhört tacksamma och glada över att vi kom i kontakt med Johanna som på sådant proffsigt sätt kunde hjälpa oss med detta!
TACK!
J & T

 

När jag fick möjlighet att köpa en diamantring med en riktig ”rock” i blev jag rekommenderad av en vän att kontakta Johanna. Hon hade köpt sin vigselring tillsammans med Johanna när hon var på semester i Dubai och var mycket nöjd.

Så, hemifrån Sverige kontaktade jag Johanna. Tillsammans diskuterade vi under lång tid fram bästa sten och design. Johanna gav förslag med bilder och certifikat. Rådgivningen var handfast och ärlig under denna process. När jag sedan till slut valt ut sten så fick jag löpande uppdateringar om tillverkningen av ringen, fick godkänna en vaxkopia, godkänna slutpriset, se många bilder och etc på vägen. Jag kände mig 100 % trygg på vägen och säker på att jag fick rätt sten i rätt ring osv.

Min man hämtade ringen i Dubai och nu är den, kvitton och certifikat hemma hos mig och jag är supernöjd. Jag känner att jag har fått en väldigt fin diamantring för mina pengar (långt bättre än om jag gått med samma budget till en affär i Sverige eller köpt på nätet). Ringen blev precis så som jag ville ha den, och det säger inte lite eftersom mina önskemål var väldigt exakta. Tack Johanna!

Anna H

 

Jag har de senaste 6 månaderna lärt mig allt om diamantens 4 C:n och tittat runt i flera affärer efter diamantring. Både i Stockholm och i Malmö.

Då jag hade en stundande Dubai-resa inplanerad, hade jag för avsikt att köpa ringen på plats i Dubai.

Eftersom jag är väldigt prismedveten av mig, valde jag att jämföra Johannas pris och erbjudande med andra aktörer i Dubai. Johannas pris var bäst (!) och bemötandet var från första kontakten professionellt och alla mina frågor besvarades snabbt.

Genom mailkontakt fick jag ringen som jag ville ha den.

Fick tårar i ögonen när jag väl fick se ringen. Det säger allt.

Mer än nöjd och kommer rekommendera Johanna till alla vänner som vill köpa en ring i Dubai.

Ni kommer inte ångra det!

Mvh Oliver

 

Jag är mycket nöjd med ringarna, sitter och tittar på dem just nu. Tack igen för all hjälp och ett trevligt bemötande. Jag är nästan chockad över värderingen. Återanskaffningsvärdet är 114 % högre än anskaffningsvärdet, det hade jag aldrig vågat drömma om. Mvh Madeleine

 

 

Hej!
 
Jag har lämnat in allt för värdering på Kaplans och fick hämta det i går.
Vi är såååååååå glada och nöjda!! Nyvärdet är i snitt det DUBBLA mot vad vi betalade!! Vissa saker lite mer andra lite mindre. Så det kan du verkligen med säkerhet förmedla till andra kunder.
 
Enligt värderingskvinnan så var det ofta tvärtom när man handlade i Turkiet. Ungefär samma om man handlade i Sydafrika (min erfarenhet också) och ca det dubbla värdet från Dubai!!
Så man kan ju säga att vi TJÄNADE på hela resan……..!

Johanna, vi hade aldrig hittat så fina diamanter och fått så fin hjälp utan dig! Tack!!!
 
Hälsningar Petra

 

Hej Johanna,

Jag vill tacka dig för ett fantastiskt jobb och en professionell hjälp som jag fick utav dig.
Trots en miljon olika frågor från min sida så besvarade du allting snabbt och tydligt.
Jag kunde inte bli nöjdare än vad jag blev med din hjälp samt leverans!

Mvh Mårten

 

Hej Johanna!
 
Det tog lite tid innan vi värderade ringarna.
Men vi fick glada nyheter. Ringarna är nästen värda mer än dubbelt så mycket i Sverige jämfört med i Dubai!
 
Tack för din hjälp!

Vänliga hälsningar Linda

 

Johanna! Jag är otroligt nöjd med servicen du gav dig. Dubai in Mind är det perfekta företaget när du vill hitta en fin diamant i Dubai. Du tog dig verkligen tid att hjälpa mig och finna den absolut vackraste ringen och den mest perfekta diamanten. Du svarade alltid på mailen omgående och jag fick svar på alla mina frågor i varje mail. Jag kände genuint att du la din själ för att hjälpa mig. Jag är verkligen jättenöjd med både dig och ringen och oerhört tacksam för din hjälp. Det är inte lätt att sitta i Sverige och låta någon annan hantera hela processen men det gick ju över all förväntan. Ringen är precis som på bilden och jag använder den varje dag, hela tiden! Jag upplever dig som en säker källa och rekommenderar dig starkt!

Tusen tack, från Renée.

 

Blötsnö idag efter att våren faktiskt tittat fram under någon vecka. Antar att ni har bättre väder i Dubai.

Vill bara tala om att jag nu haft ringen inne för värdering. Vi betalade ju 15.000:- kr för den men har nu papper på värderingen och det blev ........31.600:-, det kan man kalla en bra affär men viktigast är ju att jag är så nöjd med den!

Ha det gott 

Madde

 

Tack för en otroligt bra affär! Ringarna är så vackra och nu efter värderingen glänser dem ännu mer:-). Jag har sparat otroliga 65% genom att köpa alla tre i "din" buitk. Jag hoppas att du också har tid att inhandla en ring till dig själv eller två:-). Glad påsk!

Andrea

 

Hej. Tack för hjälpen , kändes tryggt att ha dig med. Kedjan till S glänse fint och det gör min ring också. Den var inte riktigt klar när vi kom så vi bjöds på fika och en rundtur i båda verkstäderna och fick se personalen i arbete, riktigt kul! Jag är jättenöjd, precis som jag ville ha den. Åter igen tack och ha det bra!

Mvh Mia

 

"Hej Johanna, vi har talat om dig för kära och nära vänner. Vi talar redan att komma tillbaka till Dubai. Ringen som du hjälpte oss att inköpa är värderad. Den var riktigt fin och inköptes till ett fantastiskt bra pris."

Med vänlig hälsning. Eva och Carl

 

Hej Johanna så supernöjd med allt, har vänner som åker i april och kommer varmt rekommendera dig. Tack för allt :-) och hoppas att du hade en mysig jul i Sverige, vi är nu åter i Sverigekylan efter flera veckors resande."
Tack för all hjälp.

Louise

 

Hej Johanna

Ringen vi köpte i Dubai kostade ca 24k SEK, värderat i Stockholm till ca 64k.
Så det finns lite att spara i Dubai :-)


Mvh
Michael

 

Vad vi är glada över att ha anlitat dig, tack Johanna! Min ring är så fin och diamanten betydligt större än jag hade kunnat köpa i Sverige. Tack snälla för all din hjälp!

Sara och Magnus

 

Vi är jättenöjda med vår vecka. Vi kommer tillbaka... Smyckena blev jättefina och svärdottern blev också förtjust. Stort tack för ditt trevliga och professionella bemötande!

Hälsningar Marianne


 
Hej Johanna

Tillbaka till vardagen och vintern i Skåne. :-)
Vill bara skicka ett stort tack för dagen i Dubai med dig ! Vi kunde inte fått en bättre start på vår vistelse och det var jätteroligt att få träffa dig. Med alla tips och uppslag du gav, blev det lättare att orientera sig och planera resten av dagarna. Dessutom fick ju Christel sitt lystmäte av guld och diamanter tillgodosett. Smyckena gnistrar nåt otroligt, man blir faktiskt bländad!  Tack för allt!

Christel och Svenne


Hej Johanna
Vill bara tacka dig än en gång för att du hjälpte mig att hitta en bra juvelerare. Dom visste precis vad vi skandinaver tycker om för design och deras service var utöver vad man kan förvänta sig. Snabba på att tillverka smyckena var dom oxå. Jag lät tillverka 6 olika smycken och dom är såååå fina. Kommer verkligen att rekommendera vänner som ska till Dubai att kontakta dig:-). Jag är supernöjd. Tusen tack.

Lotta P.

 

Hej Johanna!

Tack för en fin sightseeing, alltid skoj att kunna utforma den efter egen skalle. Den andra halvan av gruppen hade spenderar byxorna på sig när ni träffades på lördagen i juvelbutiken, du fick mycket beröm för ditt kunnande.

Jonas med bihang

 


Ringen blev helt perfekt och underbar, hon är jättenöjd! Jag bifogar ett foto på den som du kan använda dig av.

En bra sida att kolla ringar på är www.kodega.se, där kan man ange diamantkvalité och allting. När jag kollar motsvarande mamma Annikas ring med diamantstorlek och kvalité ligger den på tre gånger så mycket där!

Tack för allting, det var trevligt att träffa dig!

Mvh Sofia Stelling

 

"-Jag tog kontakt med Johanna inför mitt inköp av förlovnings- & vigselringar i Dubai. Med hennes hjälp fick vi värdelfulla råd om vad vi skulle tänka på inför vår resa och tips på vad vi kunde göra i hennes stad förutom att handla diamanter... Johannas kunskap om diamanter och erfarenheten av butiken hon rekommendarade oss att handla i gav oss inte bara en minnesvärd resa utan valuta för pengarna långt över våra förväntningar! Mina ringar kostade bara hälften av vad de skulle ha gjort hemma. Nästa gång jag ska köpa ett smycke kommer jag absolut att ta kontakt med Johanna igen, så skönt att ha någon att fråga allt man undrar över inför resan!

Stort tack och på återseende!"

Jennie F.

 

"-Dubai är känt för sitt billiga guld och diamanter, men utan Johannas hjälp hade jag inte vågat åka ner och gjort en så här stor affär. Efter att ha mailat med Johanna kände jag mig säker att ta steget att boka resan. Väl nere i Dubai möttes vi upp vid en rekommenderad butik där hon gav mig bra råd och hjälpte mig med hur en affär görs på bästa sätt. Med hennes hjälp fick vi mer på köpet OCH bättre pris på det vi var ute efter från början! Vi fick en väldigt fin semester och även hjälp att boka en Jeepsafari i öknen, som var en häftig upplevelse! Jag har redan rekommenderat flera av min vänner att ta kontakt med Johanna för att få ut det mesta av deras vistelse i Dubai och allt vad det innebär! Tack för att du gjorde min resa till den bästa!"

Linda Gustafsson, Stockholm

 

"Med Johannas hjälp så fick vi guidning bland de olika butikerna och deras specialiteter. Hon visade oss också till sin favoritaffär som säljer allehanda pärl-, guld- och diamantsmycken. I denna affär tillverkar de även smycken efter kundens önskemål.

En säljare som Johanna använt sig av tidigare var oss behjälpliga när det gällde att förklara de olika parametrar man skall ta hänsyn till vid diamantköp, storlek i karat, lyster, färg etc. När vi väl bestämt oss för vilken typ av ring vi tänkte köpa så diskuterade vi design och storlek på diamanten med Johanna och säljaren. Säljaren visade prov på mycket tålamod, då vi diskuterade fram och tillbaka om storlek och hur ringen skulle se ut. I princip verkade inget vara omöjligt enligt säljaren och vi kunde redan dagen efter komma tillbaka för att se en prototyp. Vi fick även besöka affärens verkstad, dels när prototypen fixades till och även senare när diamanten skulle sättas i den solitärring som vi ville ha gjort. Vi är mycket nöjda med hur ringen blev och den snabba servicen som affären kunde tillhandahålla.

Vi skulle vilja passa på att tacka Johanna för att hon visade oss till denna affär och dessutom hennes tålamod vid diskussioner om våra olika idéer kring design, samt hennes delgivande av sina kunskaper kring diamanter samt erfarenheter från diamantbranschens i Dubai."

Sofi och Henrik Aspegren

 

"Tack för dina professionella tjänster. Det var mycket trevligt att träffa dig och få dina goda smakråd och framförallt konkret tips på en bra guldbutik. Smyckena vi lät göra blev mycket bra och vi är supernöjda. Allt till ett bra pris och fantastiskt service. Vi hör gärna av oss igen vid nästa Dubai-besök :-)!"

Ann och Kent Maack.

 

Diamanter

Ädelstenar

Guld

Pärlor

Tio fingrar, tio ringar, minst...